Am văzut o chestie

ce mai fac copiii? mama-soacra-i bine? ce vreme frumoasa!

Am văzut o chestie

Postby Engineered » 29 Jun 2010, 19:00

Prin orașul meu(Piatra-Neamț) din când în când apar un soi de abțibilduri, niște postere mici și adezive care fac reclamă la diferite bloguri și site-uri. Dacă am înțeles bine unul dintre voi e prin marketing/publicitate. Este o metodă fezabilă de a populariza siteul?
User avatar
Engineered
 
Posts: 353
Joined: 03 May 2010, 00:16

Re: Am văzut o chestie

Postby IronMAN » 30 Jun 2010, 08:23

știu că și smoking cool cat folosea metoda asta. am văzut câteva lipite pe stâlpi și pereți.
IronMAN
Site Admin
 
Posts: 82
Joined: 10 Sep 2009, 22:22

Re: Am văzut o chestie

Postby Lucky_Shark » 30 Jun 2010, 14:50

:)
Da, este o metoda foarte fezabila: costuri mici, targetare perfecta (daca le lipesti unde trebuie), iar din experienta, SCC a spus ca o mare parte din vizitatori asa i-au venit.
Pe de alta parte, totul este relativ, ca orice altceva in marketing/publicitate.
Daca abtibildul nu este clar (prea 'destept' pentru a fi inteles din prima) sau este prea generic sau prea stupid sau prea urat sau, sau, sau, abtibildele se vor dovedi bani aruncati pe apa sambetei.
De asemenea, daca te duci intr-o zona populata mainly cu analfabeti (si avem din astea cacalau prin Romania) si pui un abtibild cu un blog despre benzi desenate... Cred ca rezultatul va fi unul nefezabil.

Abtibildele functioneaza cam ca outdoorul: trebuie sa poata fi intelese in maxim 3 secunde, sa fie intr-o zona cu trafic intens (si la nivelul ochilor, as adauga eu in cazul nostru) si sa fie memorabile - astfel incat in momentul in care cel care le-a vazut a ajuns acasa sa nu se intrebe care o fi adresa aceea interesanta pe care a vazut-o in drum spre casa.
O solutie foarte buna, folosita de foarte multi in ultimul timp pe la noi si prin strainatate, este sa spui cuvantul cheie din google - unul la care stii sigur ca rezultatul tau va fi primul. Din pacate, majoritatea celor care fac asta combina abtibildele cu linkuri sponsorizate.
O asemenea campanie in desfasurare prin Bucuresti foloseste abtibilde cu search query-ul de la Google in care scrie "RCA Ieftin" si mouseul pe "Ma simt norocos". Headul este "Te simti sofer norocos" sau ceva de genul asta.
Nu e cine stie ce mare creatie, dar nu ai cum sa uiti asa ceva pana acasa, daca chiar esti obsedat de un rca ieftin si esti curios ce se afla in spatele reclamei.

Vrei sa-ti faci abtibilde?
Lucky_Shark
 
Posts: 11
Joined: 11 Sep 2009, 10:23


Return to Generalitati

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron