Penny Arcade Adventures

Ce jocuri cu super-eroi mai jucați?

Penny Arcade Adventures

Postby Engineered » 06 Jun 2010, 20:22

OMG, scriu un post care chiar să aibă legătură cu benzile online. :D

Penny Arcade este unul dintre webcomicurile mele preferate, din motive pentru care le voi explica altă dată(eu și nenea Holkins avem preferințe similare în ale culturilor). Și cum sunt foarte populari și le plac jocurile video, s-au gândit să facă ei înșiși unul. Astfel s-a născut PAA.
Image
Penny Arcade Adventures este un joc episodic, din nefericire neterminat din cauza vânzărilor care nu s-au ridicat la așteptări. Depinde de cum vrei să privești lucrurile este un JRPG care se navighează precum un adventure, sau un Adventure care se întâmplă să aibă un sistem de luptă similar unui RPG japonez. O să mă întrebați care e diferența, iar ea există. Spre finele ambelor episoade puzzleurile care apare, chiar dacă nu se ridică în nicio măsură la nivelul celor din adventurele clasice, nici chiar, la nivelul celor din Sam and Max(alt adventure episodic), sunt interesante și oricum mai complexe decât cele care apar în general într-un JRPG(care sunt în general de navigație și de executat un set de instrucțiuni pentru a obține un bonus). Deci colecționăm drăcării de pe hartă, batem personaje și le jefuim, furăm piulițe aurite și le dăm altor personaje pentru a obține alte obiecte pe care să le folosim în diferite scopuri, în mod ideal pentru a omorî o serie de zei. Dap :D

Image

Sistemul de luptă este practic identic cu cel din Final Fantasy de la 4 până la 10, iar armele se upgradează ca în FF8 pentru a se obține abilități mult mai puternice, neputându-se cumpăra armuri sau alte arme. Până acum, la niciun nivel nu pare un joc original. Însă, proiectat fiind de băieții dilii de la Penny Arcade, trebuie să fie ceva zănatec în jocul acesta, nu?

Și este :D Personajele sunt colorate, fiind amplificări ale celor deja exagerate din bandă. Și sunt amuzante, interesante, cum vreți voi. Ceea ce fură însă peisajul, sunt inamicii: Fruitfuckeri, mimi, caracatițe demonice franțuzești(Damn you froggers!), aristrocrați și cerșetori. O să vrei să intri în lupta numai pentru a vedea ce tip nou de inamic apare și cu ce fel de atac te asaltează, pentru că unele dau în suprarealism. Nici ale tale nu sunt de aruncat, deși ceva mai clasice. Personajul jucătorului atacă cu o greblă, Gabe cu pumnii, iar mai încolo își înfășoare furculițe în jurul lor, iar Tycho are o armă de foc, al cărei upgrade suprem este un suport pentru carte, putând astfel să omoare și să se cultive în același timp, împlinind simultan cele două pasiuni ale sale.

Grafica este ok, deși cu cerințe cam pretențioase pentru ceea ce oferă, iar personajele în 3D nu au fost realizate atât de bine pe cât se putea face, mai ales ținându-se cont de schițele create superb de domnul Krahulik.

Fiecare zonă are un sonor specific și bine compus, deși sunetele scoase de personaje puteau să fie ceva mai mult decât grohăituri.

La capitolul poveste se vede clar faptul că Holkins s-a antrenat puternic la scris benzi desenate. Povestea este surprinzător de densă, replicile chiar dacă sunt succinte și rare, nu există frază care să ajute la țeserea unei tapițerii narative din ce în ce mai complexe. Ce pornește de la o parodiere a steampunkului, și a ficțiunii pre-SF victoriene, ajunge să devină un tribut adresat lui Lovecraft, cu personaje similar prinse în manii și în jocurile unor creaturi mai presus de timp și spațiu. Și omori zei!

Deci, dacă vă plac băieții de la Penny Arcade, sau aveți chef să arătați cuiva cam cum se joacă un JRPG, dar nu vreți să îl complicați cu tot felul de mecanici ciudate în gameplay, eu zic să îl încercați. Cu un influx de vânzări poate se hotărăsc să facă și al treilea joc.
User avatar
Engineered
 
Posts: 353
Joined: 03 May 2010, 00:16

Return to Jocuri

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron